Turizmus-vendéglátás szak

Az idegenforgalommal, turizmussal foglalkozó képzés az egyik legnépszerűbb a hallgatók körében minden évben, amire igen jó indok, hogy olyan képzést nyújt elvégzőinek, amellyel igen széles körben, számos területen tudnak állást vállalni, ráadásul egy kihívásokkal teli, kreativitást és odaadást igénylő szakmában.

Elsősorban azok számára igazán ideális ezt a képzést választani, akik kifejezetten jól kommunikálnak és szeretnek is emberekkel foglalkozni, akik szeretik, ha minden nap új feladatokat kell megoldaniuk, új kihívásokkal megküzdeniük. Olyanok számára, akik kiváló szervezői képességekkel bírnak, akik szeretik és jól is beszélik az idegen nyelveket.

A képzést elvégző szakemberek az országban bárhol elhelyezkedhetnek akár utazásszervezőkként, turisztikai tanácsadóként, rendezvényszervezőként, települések vagy akár egész térségek turisztikai menedzsereiként, akár az állami turizmusirányításban is. Ugyanígy munkát vállalhatnak gyógy- és wellnessfürdőkben, szállodákban, vendéglátó-ipari egységekben, de sokan vannak azok is, akik saját vállalkozásuk élén próbálnak szerencsét eredményesen. Mindehhez a turizmus-vendéglátás szak kiváló alapokat ad, amelyekre az ilyen irányú érdeklődéssel bírók bátran építkezhetnek életük során.

A hallgatók betekintést nyerhetnek a turizmus működésébe annak minden szintjén, megtanulhatják annak fortélyait, hogyan zajlik az utazások, rendezvények, népszerűsítő kampányok megszervezése, de a kisebb szálláshelyek, vendéglátóhelyek napi szintű működését is behatóan megismerhetik. Így olyan tudásra tesznek szert, amely alkalmassá teszi őket mind az elméletibb típusú, így például tanácsadói, mind a gyakorlatiasabb, például rendezvényszervezői feladatkörök ellátására.

Az e szakot elvégzők feladata nem egyszerű, igen nagy kreativitást, kezdeményezőkészséget és önállóságot kíván meg, azonban komoly karrierlehetőséget is jelent, kiemelten az Európai Uniós regionális felzárkóztatási programok és a hazai turisztikai programok megvalósulásával.

HIK.HUTurizmus-vendéglátás szak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.