Műszaki menedzser szak

A műszaki menedzseri képzés évek óta rendületlenül az egyik legnépszerűbb a felvételizők körében. Nem egyszerű, „büfészaknak” mondható képzés ez, hanem kemény munkát, nagy odafigyelést igénylő kurzus – miért választják hát mégis annyian?

Kezdjük ott, hogy a szak rendkívül széleskörű, alapos ismeretekkel látja el hallgatóit számos szakterületen. Ezek közé tartozik többek között a műszaki és gazdasági folyamatok elemzése és megtervezése, menedzselése, de informatikai ismereteket és műszaki tudást is biztosít mindazok számára, akik belevágnak ebbe a képzésbe. A műszaki menedzseri képzés tehát számtalan embernek jelenthet jó alternatívát, akit érdekel a műszaki-gazdasági világ – azoknak, akik pontosan tudják, mit szeretnének csinálni, és milyen specializációt választva akarnak elhelyezkedni, azoknak, akik általános ismereteket kívánnak szerezni e területen, és persze azoknak is, akik csak érdeklődésük irányával vannak tisztában, de még csak később akarják kiválasztani, pontosan mivel is szeretnének ezen belül foglalkozni.

A szakon végzettek rengeteg különféle pozíciót tölthetnek be, miután a képzést elvégezték s a diplomát kézhez vették, a piac szinte azonnal „felszívja” az ilyen komoly szakmai tudással, elméleti és gyakorlati ismeretekkel egyaránt felvértezett szakembereket. A választható pozíciók között megtalálható többek között az építőipari termékmenedzser, a gyártás-előkészítő, a gyártástámogató mérnök, a beszállítói minőségbiztosítási mérnök, a regionális IT-menedzser és még számtalan más lehetőség is.

Természetesen mindez szilárd egzisztenciát is jelent, hiszen a műszaki-gazdasági terület arról is ismert, hogy a magasan képzett szakemberek itt remek fizetéseket kapnak. Az átlagjövedelem már kezdőként, frissdiplomásként is messze kimagaslik az átlagmezőnyből, néhány év tapasztalattal pedig az anyagiak miatt többé nem kell aggódnia a műszaki menedzsernek.

Mindezt azok, akik ténylegesen érdeklődnek az ilyen jellegű tevékenységek irányt, úgy végezhetik, hogy közben élvezik is munkájukat, hogy egész életükben olyasmit végeznek, amit nem csak hasznosnak gondolnak, de örömmel is tölti el őket.

 

HIK.HUMűszaki menedzser szak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.