Mérnökinformatikus szak

A mérnökinformatikus képzés nem véletlenül vonz annyi fiatalt, hiszen ez az egyik legszilárdabb megélhetéssel és szakmai megbecsüléssel kecsegtető szak.

A szakmában való elhelyezkedés azok számára, akik nem csak képesek elvégezni a képzést, de ténylegesen elsajátítják a szükséges ismereteket, egyáltalán nem jelent nehézséget akár már a diplomázást követő hónapokban sem.

A diploma ebben a szakmában nem követelmény, a jó szakemberek azonban általában mégis rendelkeznek vele – ennek oka nem más, mint hogy általában azért lesz belőlük jó szakember, mert a képzés során megtanulják mindazt, ami szükséges az e területen való érvényesüléshez. A mérnökinformatikusi képzés betonszilárd alapot jelent mindazok számára, akik az informatikai, IT területen képzelik el jövőjüket.

A mérnökinformatikus képzés célja az, hogy olyan szakemberek kerüljenek ki az iskolapadból, akik képesek a műszaki és információs infrastrukturális rendszerek és szolgáltatások telepítésére és üzemeltetésére, alkalmasak a program- és adatrendszerek tervezési, fejlesztési feladatainak kivitelezésére egyaránt. A mérnökinformatikus hallgatók közelebbről megismerkedhetnek a gyakorlati mérnöki módszerek alkalmazásával, a szoftverfejlesztési metodikákkal, a fejlesztési eszközökkel és azok használatával, az információs rendszerek modellezésével, az objektumorientált és vizuális programozási környezetben való programozással is.

Az elhelyezkedési lehetőségek már csak azért is remekek, mert már az alapszintű képzés során is rengeteg szakosodási lehetősége van a diákoknak, így a képzés végére mindannyian specialistákként érhetnek, egy-egy terület szakértőinként, akiket a piac szinte azonnal „felszív”. Ráadásul a kemény tanulásnak és munkának a jutalma is megvan – a mérnökinformatikusok számára a kezdő fizetések 300, néhány év tapasztalattal viszont már 500 ezer forint körül alakulnak havonta.

Olyan szakmát választ magának, aki mérnökinformatikusnak tanul, amely nem csak megélhetését biztosítja, de megbecsült, komoly szakmai elismeréssel járó hivatást is, ráadásul gyakorlatilag szabadon választhatja meg a robotikától a szoftvertechnológián keresztül az intelligens rendszerek tervezéséig, hogy mely szakterületen akar munkálkodni.

HIK.HUMérnökinformatikus szak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.