Gépészmérnöki szak

A gépészmérnöki ma az egyik legkeresettebb szakma, ahol egy jól képzett szakember gyakorlatilag bármikor el tud helyezkedni. A szak igen népszerű a hallgatók körében, és ennek nagyon jó oka van, ugyanis mind itthon, mind külföldön nem csak biztos állás, de remek fizetés is várja azokat, akik úgy döntenek, hogy gépészmérnökként helyezkednek el.

A gépészmérnöki diplomával elhelyezkedők kezdő átlagfizetése nem kevesebb, mint 210 ezer forint, néhány éven belül a legtöbben már jóval 300 ezer felett keresnek. Mindössze öt éves, releváns szakmai tapasztalat akár 5-600 ezer forintos havi fizetést is eredményezhet, és ebben a szakmában ez nem fehérholló-ritkaságú kivételes fizetés. Ebben a szakmában a jó szakembereket nem csak megbecsüléssel jutalmazzák, de szilárd megélhetést, egzisztenciát is biztosítanak nekik. A diploma megszerzése természetesen nem könnyű – odaadást, szorgalmat, kemény munkát kíván meg. Mindezért azonban a későbbiekben a munkaadók bőségesen kárpótolnak.

A mérnöki munka régi mesterség, amely a legkreatívabb, legzseniálisabb, legkomplexebb gondolkodású embereket vonzza. A képzés rendkívül alapos tudást biztosít a gépezetek működéséről, a munkafolyamatok megtervezéséről, a termékek gyártásáról és számos más témakörről, amelyeknek köszönhetően a gépészmérnökök szakterületükön igazi profikká lehetnek.

A gépészmérnöki diplomával rendelkezők gyakorlatilag kivétel nélkül el tudnak helyezkedni szakterületükön, sokan már akkor állásajánlatokat kapnak, mielőtt megszereznék a diplomát, az egyetemről kikerülve pedig akár válogathatnak is a pozíciók között. A 2014-es, legfrissebb felmérések szerint a végzett gépészmérnökök legfeljebb 2,5-3 hónap alatt jutnak munkához.

A gépészmérnökök lehetőséget kapnak arra, hogy jelen legyenek a tervezési és kivitelezési munkáknál egyaránt, olyan innovatív gépeket tervezhetnek, amelyek tovább tágítják a technológiai lehetőségeket, olyan új megoldásokat alkalmazhatnak, amelyekre korábban senki sem gondolt, rengeteg ember életét tehetik könnyebbé, egyszerűbbé, boldogabbá megoldásaik segítségével.

HIK.HUGépészmérnöki szak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.