Gazdaságinformatikus szak

Ez az a képzés, amelyet rengeteg informatikai érdeklődésű fiatal választ évről-évre azért, mert kihívást látnak benne, hiszen egy rendkívül érdekes, komplex területről van szó. Kemény évek munkája vezet a diplomáig, amelynek azonban minden tekintetben meglesz a jutalma a későbbi években.

A gazdaságinformatikus végzettség, ha a hivatás iránt az ember érdeklődést táplál és nem csak egyszerű munkaként tekint rá, remekül megalapozza az egész életpályát, kiváló karrierlehetőséget jelent, hiszen a piacon a frissen végzettek szinte azon nyomban, legfeljebb egy-két hónap alatt képesek munkát találni.

A képzés során változatos ismeretekkel gazdagodhatnak a hallgatók – ide tartozik többek között az üzleti folyamatok és problémák megismerése, megoldása az információs társadalom valós feltételrendszerében, a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának növelése az információtechnológia legkorszerűbb lehetőségeinek kihasználásával, de a közgazdasági és informatikai tudásanyag javát is elsajátíthatják.

Mindezzel a tudással felvértezve elhelyezkedhetnek szinte bármilyen hazai vagy külföldi vállalatnál – komoly szaktudásuknak, felkészültségüknek hála a gazdaságinformatikusok magabiztosan vághatnak neki az álláskeresésnek, abban a biztos tudatban, hogy egy bizonyos szint felett minden egyes vállalatnak szüksége van egy hozzájuk hasonló szakemberre, akit tudásáért cserébe jól meg is fizetnek.

A gazdaságinformatikusi képzettség nem csak hosszú távon is biztos állást jelent gyakorlati és elméleti tudásanyagának hála, hanem szilárd anyagiakat is. Már a frissen elhelyezkedettek fizetése is meghaladhatja a 300 ezer forintot, azok pedig, akik esetleg külföldön helyezkednek el, vagy itthon szereznek néhány év tapasztalatot, a félmillió forintot is könnyedén megkereshetik.

Ezt pedig egy olyan szakmában érhetik el, amelyet széles körben elismernek, hiszen rendkívüli tudásra van szükség megfelelő elvégzéséhez, kemény munkát jelent, ámde olyat, amelyet az ilyen irányú érdeklődéssel rendelkezők örömmel végezhetnek.

HIK.HUGazdaságinformatikus szak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.