Pszichológia szak

Mindazok, akiket érdekelnek az emberi elme rejtelmei, akik ösztönösen tudnak jó kommunikálni és nem csak kiválóan megértetik magukat embertársaikkal, de egyúttal jól meg is értik őket, jó empatikus képességekkel rendelkeznek, a pszichológusi hivatásban remekül érzik majd magukat.

A képzés célja alapvetően az, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik az elmélet tudományos ismeretek és az alapvető módszertan, gyakorlati tudásanyag birtokában képesek lesznek majd arra, hogy mentális betegségeket diagnosztizáljanak, felméréseket, interjúkat bonyolítsanak le, csoportokat kezeljenek, képesek legyenek kezelni a legnehezebb helyzeteket is és elemzéseket készíteni a legmagasabb színvonalon.

Ezen a szakon alapfeltétel a tolerancia, a nyitottság embertársaink iránt, a közvetlen és elfogadó attitűd. Azok tehát, akik szívesen foglalkoznak másokkal, és érdekli őket, hogyan működnek a lélek folyamatai, az érzelmek, a gondolkodás és az agyi folyamatok, olyan páratlan ismeretekre tehetnek e képzésen szert, amely által elismert és megbecsült tagjaivá válhatnak a társadalomnak, megbecsült szakemberek lehetnek szakterületükön.

A pszichológusi hivatás, ha valóban odaadással végzik, természetesen anyagilag is megéri, hiszen jól képzett pszichológusokra mindig szükség van – s ez nem csak közhely, hanem tények által igazolt valóság. Az elhelyezkedési lehetőségek igen sokfélék, az állami intézményektől kezdve a magánklinikákon keresztül a magánpraxisig rengetegféleképpen végezheti munkáját a szakképzett pszichológus.

A szak elvégzése természetesen nem könnyű, hiszen annak, aki más emberek mentális egészségével foglalkozik, a lehető legképzettebbnek, a szakterületén a lehető legműveltebbnek, legfelkészültebbnek kell lennie. Ennek jutalma azonban igen magas szintű szakmai elismerés lehet, és természetesen az az érzés, hogy hasznos munkát végzünk, hogy a páciensek hálásak a nyújtott segítségért.

Mindezt kínálja a pszichológiai képzés – nem csak olyan hivatást, amely biztos egzisztenciát ígér és megalapozza a jó anyagi helyzetet, de olyat, amely minden munkanap után jó érzéssel töltheti el az embert, hiszen tudhatja, hogy másokon segített, jobbá tette az életüket.

HIK.HUPszichológia szak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük