Kereskedelem és marketing szak

A kereskedelem és marketing szakot sokan alábecsülik, azt mondják rá, nem ad megfelelő tudást, és akik választják, csak azért teszik ezt, hogy még néhány évet eltölthessenek az egyetemen.

És bár lehet, hogy néhány hallgató motivációja tényleg megkérdőjelezhető, egyebekben nagyobbat nem is tévedhetnének a hamar ítélők.

A kereskedelem és marketing szak ugyanis olyan ismeretekkel és tapasztalatokkal gazdagít, amelynek hála a kommunikáció, a gazdaság, a kereskedelem területein rengeteg kulcsfontosságú pozíció betöltésére teszi alkalmassá a diplomásokat.

E képzés során a tanulók elsajátítják nem csak a közgazdaságtan és a marketingkommunikáció alapjait, de ennél sokkal, sokkal többet kapnak. Megismerkednek a fogyasztóvédelem, az értékesítési és üzletkötési tevékenységek alapjaival, behatóan tanulmányozhatják a reklámszakmát, az értékesítés fortélyait, a piackutatási ismereteket is, nem is beszélve a logisztikai feladatok ellátásának fogásairól.

A kereskedelem és marketing szakmával rendelkezők betölthetnek többek között értékesítői, piackutatói, marketingszakértői pozíciókat, specializálódhatnak a nemzetközi marketing, a reklám és a PR vagy akár az E-business menedzsment területeire. A képzés lehetőségek széles tárházát kínálja fel, amelyből mindenki képes lehet kiválasztani az éppen hozzá illő szakterületet.

Mennyit keres egy kereskedelem és marketing szakon végzett diplomás? Nehéz meghatározni, hiszen a képzésről rengeteg különböző szakember kerül ki végül. Azt azonban tudni lehet, hogy a marketing specialisták és más marketinges szakemberek átlagfizetése nettó 230 ezer forint körül mozog, és az elhelyezkedési lehetőségek is kiválóak, a szakmában mindig keresik az új tehetségeket, akik képesek egy-egy vállalat kommunikációjának, online marketingjének vagy éppen kampányainak forradalmasítására.

A szak nem általános tudást nyújt, hanem több területbe belekóstolva engedi hallgatóit a legérdekesebb területeken specializálódni, akit tehát a marketing és a gazdaság egyaránt érdekel, garantáltan nem bánja meg, ha ezt választja.

HIK.HUKereskedelem és marketing szak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük